Hirdetni nem nagy kunszt! Bárki vásárolhat tv- vagy rádiószpotot, újságmegjelenést, hirdethetsz táblákon, szórólapokon és ezernyi offline felületen. Kiemelheted a facebook posztod, instagramon a bejegyzéseidet, futtathatsz Google Ads kampányt és számtalan további lehetőséged van ahol csupán néhány kattintással promotálhatod a vállalkozásod az interneten. Viszont mindezt költséghatékonyan csinálni: na arra kevés lehet a „bárki”.

Először is meg kell határoznod, hogy kit akarsz megszólítani! Mindenkit szinte soha! (és a szinte csak azért, mert soha nem mondjuk, hogy soha) Szóval ha wc-papírt árulsz -amit ugye a legtöbb ember használ ezen a bolygón- akkor is felesleges lenne mindenkinek hirdetned azt. Például azok a fiatalok akik még a szüleikkel élnek ritkán vásárolnak háztartási eszközöket. A párkapcsolatban élő szintén fiatalabb korosztály közül pedig általában a nők intézik a háztartás alapkellékeit, szóval itt is érdemes szűkíteni a célcsoportot. Meg kell vizsgálnunk a terméked és a piacon betöltött szerepét (pl: egy- vagy akár többrétegű-e a papírod, illatosított, esetleg színes, lehúzható-e a tekercse, mekkora az árverseny, milyen a csomagolásod, milyen a branded stb.stb.) és máris viszonylag pontosan belőhetjük, hogy milyen vastag pénztárcához igazodik a wc-papírod..

Ha megfelelően tudunk szűkíteni, könnyen társíthatunk érdeklődési köröket, persze mi már mért eredményekkel dolgozunk, de te is könnyen kitalálhatod, hogy a buyer personád mi után érdeklődik. És ez csak néhány szempont amit megvizsgálunk mielőtt hirdetni kezdenénk. Hogy miért? Mert ha csak azoknak mutatjuk meg a terméked akik nagy eséllyel vásárolni is fognak belőle akkor a hirdetésre költött összeged akár azonnal is megtérülhet, sőt egy komoly marketing stack nem hogy ingyen van, hanem folyton pénzt termel, de erről majd egy másik alkalommal. Szóval a lényeg, hogy ugyanabból a hirdetési keretből sokkal több wc-papírt fogunk eladni, ha tudjuk ki fogja azt megvásárolni. Hogy frappánsan vágjunk a témába: wc-papírt lehet hirdetni szarul vagy velünk is!

Persze az igazsághoz tartozik, hogy vannak helyzetek, amikor érdemes nagy célcsoportra lőni: például ha brandingelünk, hogy széles körben ismertessük meg a vállalkozásod, ha nemzetközi vizekre evezel, ha már nem annyira a közvetlen értékesítés, sokkal inkább egy erős márkakép építése a cél, vagy ha rengeteg elkölteni való pénzed van. Minden más esetben segítünk meghatározni a buyer personáidat, elkészítjük a kreatívjaidat, menedzseljük- analizáljuk a kampányaidat és konverziót optimalizálunk minden hirdetéseden! Kérj egy ingyenes kozultációt.

Dumáljunk! Ingyen van: